Bez lásky bývá...

Bez lásky bývá...

Anotace: Přemíra obav, jež srdce trýzní-toť láska. Ovidius

Sbírka: Breviář bláznů.

Bez lásky bývá tvář tak bledá,
vpřed žene nás jen pouhý chtíč,
bez lásky, myslím, žít se nedá,
zvlášť, když víš, kde je k němu klíč.

Bez lásky se svět často mění
v hrob, v němž zřejmě zaživa
hnijeme všemi opuštěni,
jsme hmota dávno neživá.

Bez lásky vše jen smysl ztrácí,
snad i ty slzy na tvářích,
vše se jen bortí,vše se kácí,
sex je pak jenom pouhý hřích.

Když s láskou jsi již obeznámen,
do tváří se ti dere nach,
z jiskřičky snadno vzejde plamen,
který navždycky spálí strach.
Autor ota.pé, 08.02.2009
Přečteno 437x
Tipy 14
Poslední tipující: ota.pé, Psavec, Holis, Zasr. romantik, Spadlá z nebe, labuť, Lilly Lightová, fab four, Mbonita
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Svatá pravda.

09.02.2009 21:48:00 | Psavec

Ve všem s Tebou souhlasím!

08.02.2009 21:03:00 | labuť

Moc pěkně napsáno !!!

08.02.2009 21:02:00 | Lilly Lightová

líbí
ST

08.02.2009 11:05:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí