Hluboká

Hluboká

Anotace: ...

Hledáš v marketu oči
štíhlá a hluboká
jež by tě hladily
vybíráš dlaň mezi regály
s dlouhou čárou života
muži umírají dříve
štíhlá a hluboká
ti praví a pravdiví
nikde tu nevidíš srdce
jež by snad věrné mohlo být
alespoň pro jeden život
mezi pyramidou rumů a piv
střízlivě pátráš po těle pěkném
bez dluhů bez promilí
matně vzpomínáš na slavný den
štíhlá a hluboká
když ten krám tu prvně otevřeli
mezi vším co ještě lidé neviděli
už tehdy nebyl k dostání
za dveřmi čtyřicítka
a k čemu všechny ty cesty
když není je komu k nohám složit
kdo ocení že jakžtakž jsi nad vodou
když utápění ve všem je dnes v módě
že stále znova vstáváš a jdeš
když jiné kroutí se v sítích
terapeutů s křížky na zádech
šíleně přeji ti štěstí
však nejsem onen muž
ač kvůli tobě denně chodím
sem do hloupého Alberta
kam Einstein nikdy by nevkročil
nejsem tak chytrý
ač své souhvězdí objevil jsem dávno
štíhlá a hluboká
jsi poslední tajemná hvězda
jež teoreticky a relativně svítí
částí svého spektra
v mém prostoru a čase snad
rozhodně v mysli
nesvlékám tě jen a nemiluji
nosím kytky které nikde nerostou
vařím ti své blafy ze sáčku
ukazuji tajná místa
o nichž vím jen jako malý kluk
píšu básničky a blbnu s kytarou
štíhlá a hluboká
přibíjím ti dlaně na mou hruď
hvězdy už tolik do srdce nebodají
a ty se nebráníš ukřižovaná
obětovat se pro věčnou lásku.
Je devátý únor nula devět a louky jak vymetené
fatální zmar na Wall Streetu
globální kryse narostly drápy
možná už vyhozen z práce sním tu
poslední rohlík a sáček čaje
musím teď na nákup v obvyklý čas
říct ti o tom všem
o hlubokých očích jež hledám
o štíhlém pase dlaních a srdci
snad stihnu vše co chci
a ty budeš chtít vše stihnout
košíky o sebe možná zavadí očima
chrámové zvony možná začnou hrát
Wolfganga s Bachem možná i poledne
kdy všedně se nevstává
možná nejsem ten muž
a ty jsi ta žena...
Autor Taog, 09.02.2009
Přečteno 578x
Tipy 19
Poslední tipující: Rolnička, kavec, Tacca, Triffid Kolbe, maena, vapiti, Holis, Iva Borecká, Dota Slunská, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...tak už dlouho jsem nic podobného nečetl , myslím tím na Literu ...Moc krásná Jirka

14.03.2009 13:10:00 | kavec

Stoupla jsem si vedle Mbonity...

10.02.2009 13:50:00 | Iva Borecká

je to text jak nádherný vodopád..stojí u něj a jsem okouzlena...
ST

10.02.2009 07:46:00 | Mbonita

Snad jenom řeknu...UMÍŠ!!! a ST je zasoužený. Díky za Tvou poezii...

09.02.2009 22:36:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí