Píseň písní

Píseň písní

Anotace: Vzal jsem něco textu z Bible, z knihy Píseň písní...

Sbírka: A uslyšel jsem hlas který šeptal mé jméno

Jak jsi krásná
přítelkyně moje
Oči tvé jsou holubice
pod závojem

Prsa tvá
jak beránci bílí
jehňátka po stříhání
na nebe se vpily
Poskvrny na tvé kráse není

Stačí mi jen se dívat
I zrakem rozpoznám
tvou božskou něhu
když bereš prádlo do rukou
na jordánském břehu

Jak jsi ladná
přítelkyně moje
když vody chladná
v palmovém háji
ti po šíji ztéká
Tvůj pohyb
jak koloušci
když v trávě si hrají
Skáčou do daleka
***
S rosou ranní
ve vlasech
čekám před tvými dveřmi
Má milá
otevřeš mi?
*
***
*
Autor René Vulkán, 15.02.2009
Přečteno 522x
Tipy 18
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Ik, Holis, hanele m., Lady L, kikis, střelkyně1, lennerka, jita.1965, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

být tou laní
co šíji svou sklání
a zpívá píseň písní
a její miláček ji miluje a ne za vše plísní

16.02.2009 18:16:00 | Lady L

pekné vyznání..

16.02.2009 08:15:00 | kikis

Krásně s citem napsaná,je kouzelná!:o)

15.02.2009 22:00:00 | střelkyně1

nádherné vyznání, plné citů.. krásný!

15.02.2009 20:32:00 | lennerka

Vidím tu krásu, i píseň slyším...

15.02.2009 11:07:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí