--Stáří růží--

--Stáří růží--

Anotace: O nás starých = mladých

Tělem píši do květin
Něžná slůvka velkých krajů,
Stuhou váži kytici kopretin,
Schovávám se do vysokých hájů.

Jsi růže, co píchá,
Jsi trn, co bolí,
Jsi květina, co usychá,
Rána, co se hojí.

Trpělivostí přišívám..
Ony rány,
Jenž jsou neviditelné při měsíční záři.
Citem,
který všechny války hájí,
ukládám se do růží stáří.

Pocity jemně zvláštní,
..jen tak sedět..
V lístku kvete tisíce vášní,
Jen mě nech na tu krásu hledět.

Jsi růže, co píchá,
Jsi trn, co bolí,
Jsi květina, co usychá,
Jsi rána, co se hojí..
A já..co se jí bojí.

Sílu růží hledám,
Nenacházím,
Do květiny se schovávám,
Než začne zima..
Autor Stepbystep, 22.02.2009
Přečteno 375x
Tipy 15
Poslední tipující: PIPSQUEAK, snupicek, WAYWARD, Zasr. romantik, labuť, ota.pé, Mbonita, a_tao, Holis, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Snad růže, co jen píchá,
snad trn,co v srdci bolí,
necloumat s námi pýcha,
jen těžko lásku skolí.

22.02.2009 21:14:00 | ota.pé

Veliká poklona.

22.02.2009 20:06:00 | Holis

Krásně vyjádřeno.

22.02.2009 19:47:00 | Kapka

Bereš mi slova,
je to stejné.
Moc dobře napsáno.

22.02.2009 19:41:00 | Paulín

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí