Chvalozpěv

Chvalozpěv

Anotace: Tuto báseň jsem napsal pro kamarádku na valentýna. Tak doufám, že se vám bude líbit.

Valentinka pro Nikol

Když zhledl jsem tě prvně, nebyl jsem schopen odtrhnout oči řádně. Pozoroval jsem tvá ladná gesta a neuvědomil jsem si, že nemohu přestat.
Přestat, prohlížet s jakým půvabem, elegancí, a nuancí, dokážeš jen ty s každým jednat.
Nepřestat s tím pohledem na tebe v tu chvíli, kdy se směješ, kdy se češeš, anebo jen při hebkém slůvku, po němž pookřeješ.

Rozum mi praví, nedívej se naň. Avšak oči neposlouchají a hlava náhle říká: „neotálej“, tak se ji sakra klaň.
Já jak smyslu zbavený, činím tak, i vidím. Tu neuvěřitelnou dokonalost a sympatičnost, kterou k tobě cítím.
Den za dnem míjí a ty každý den v krásných šatech přicházíš, tímto můj všední den vždy svitem prozáříš.
Tvá krása nikoliv bez povšimnutí nezůstane opomenuta.
Tys hebká, něžná a sličná jak svižná laň, pronásledovaná lovci, právě proto, že si tak krásná.
Rozum zůstává stát, jak jsi bystrá, proto ti bez okolku skládám holt.
Touto básní tě opěvuji, svou valentýnku z přátelství ti věnuji.
Autor Adam Alexandr Velvet, 24.02.2009
Přečteno 410x
Tipy 7
Poslední tipující: susana načeva, Holis, Alasea, Agniezka, Rbb
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí