Dřevěná panenka

Dřevěná panenka

Anotace: Začátek jsem napsal na zamlžené zrcadlo...

Chtěla ses odpoutat,
přeťal jsem šnůry.
Byla jsi panenka,
já vodil tě shůry.
Oči ti vyhasly,
tváře ti zbledly,
ovce se napásly,
vlci je snědli,
větrný mlýny
se plácají z hlíny
a nebo v hlíně.
V matčině klíně,
rodí se člověk,
Tabula Rasa
z kostí a masa,
pláče a křičí
světlo ho ničí.
A já tu sedím
v rukách tvé šnůry.
Od krve stopy
jsou noční můry.
Peřina teplá
před nimi chrání
a srdce buší,
city mě ruší,
spálím své mosty
vyženu hosty…

… a věř, že není to tvou vinou,
zítra si ze dřeva vyřežu jinou!
Autor Bárty, 26.02.2009
Přečteno 315x
Tipy 5
Poslední tipující: Fighting Dreamer, MishkaS, kikis, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkně povedená panenka - básnička.

26.02.2009 17:18:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí