Hodokvas

Hodokvas

Anotace: zase jedna pesimistická.. :-)

Nevlídné ticho něžně ruší tvůj dech,
tvé rty jsou šrámem sotva pro jeden steh.
Jen tikot hodin smutně krájí náš čas
a krysy sbíhají se na hodokvas.

Sto svůdných doteků – sto bolavých míst;
občas ses rád dobýval do cizích hnízd.
Brával sis všechno, cos chtěl – a bez pokory –
tvůj slepej chtíč, ten neznal semafory.

Hádáš se se mnou o rty – nedám ti je,
náš vztah je už jen čirá alchymie -
při každém z pokusů o usmíření
strach, že se spálím zas, není k umlčení…

Tvůj život je stoh citových dluhopisů,
dvojakých pravd a mrzkých kompromisů.
Znáš jen svůj cíl, na mě se neohlížíš;
jseš mlsnej kocour, kterej vykrad’ mi spíž.
Autor milancholik, 26.02.2009
Přečteno 280x
Tipy 5
Poslední tipující: ziriant, René Vulkán, Iwetta
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pesimistická je silný slovo, ale i kdyby - pesimismus přeci není špatný (jak si většina lidí myslí). Líbí se mi melancholie a vypadá to, že dneškem se k ní přidá i milancholie;)

02.04.2009 16:02:00 | ziriant

Jo, líbí se mi, zajímavé obraty a děj

05.03.2009 22:33:00 | René Vulkán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí