Dáma v růžovém

Dáma v růžovém

Anotace: Tato báseň je čistě výplodem mé fantazie, a nezakládá se na reálném podkladě. Snad jen, s výjimkou drobné inspirace…

Životem procházím nespočet roků.
Za ten čas poznal jsem spousty žen.
Jedna však jiná je, symbol mé krásy,
dáma v růžovém.

Pohledem hlubokým rozdmýchá vášeň,
v nádherném dni i v čase zlém.
Ptáte se kdo mi tak zamotal hlavu?
Odpovím všem,
dáma v růžovém.

Pro ni já žiju, pro ni já dýchám,
těším se vždy na pocit ten,
když otevřu dveře, dovnitř vejdu
a tam sedí ona,
dáma v růžovém.

Sklopí své oči, rozhodí vlasy,
vlasy zlaté jak slunečný den.
Mám ji dnes oslovit? Příště snad, asi,
ale jak?
Dámo v růžovém?

Chtěl bych jí vyložit všechny své city,
pak zapříst rozhovor na nespočet tém.
Snad se tak zablýskne na lepší časy,
na časy, s dámou v růžovém.
Autor Muscl, 27.02.2009
Přečteno 440x
Tipy 8
Poslední tipující: ilona, Mbonita, padající do neznáma, Anne Leyyd, Rolnička, jedam, lucajda89
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

máš svůj sen...dámu v růžovém:-)
tak to má být..

17.03.2010 08:26:00 | Mbonita

Fantazie dobrá! :)

22.03.2009 11:01:00 | Anne Leyyd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí