Sladká protipólko

Sladká protipólko

Anotace: Další z mých dílek opačného pohlaví...V sobotní noci psáno k ránu brzkému,jemu,jí,živému i mrtvému...

Narůstajícím neklidem svázán,
slibem věrnosti vázán,
odcházím,byť toužící,
tvůj jen pouhý sloužící.

Snad měl bych býti nešťasten,
že jsem byl takto opuštěn,
však nejsem,přeci miluji,
oblázky,ty bílé,spojuji.

Ty bílá,já černý,
ty svůdná,já věrný.

Říká se,že protiklady se přitahují,
detaily poloviček směle dotahují
a já s potěšením konstatuji,
že rád se pro tě obětuji
všech svých kladů i záporů,
bez výčitek,hádek,odporů.

Snad jen pro to vědomí,
že mám čisté svědomí.
Však jen když se na mě nedíváš,
pak totiž svou krásou mě ovíváš.

A znáš mě,nejsem schopen myšlení,
hladím tvoji duši-za účelem zkrášlení,
jen když mě k ní připustíš,
ne,že mě teď opustíš,
dřív než nám to odpustíš,
jak jsme oba rozdílní,
za života bezcílní,
jen spolu náhle úplní
a to ná vždy naplní.

A výbuch?O ten se nestarám.
Jen tu nitku touhy odpárám
a-

ty víš,co přišlo,přichází a znovu přijde
Tak vstávej,sladká protipólko,slunce brzy vyjde.
Autor Barpob, 06.03.2009
Přečteno 366x
Tipy 5
Poslední tipující: Pelican, Kapka, Nergal, enigman
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

To není očekáváná tvrdá kritika xP Děkuju =) ...Minidílka píšu také nebo spíše vždy chci psát,ale ono se to 'samo' nějak zvrtne a je to moc dlouhý...A já to prostě neumím zkrátit..

06.03.2009 13:07:00 | Barpob

Zajimava, ja osobne mam radsi kratsi a sam pisu spis mini basnicky, ale libi se mi ;)

06.03.2009 13:01:00 | Nergal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí