Světlo a stín.

Světlo a stín.

Anotace: ...o vlivu lásky na umění.

Sbírka: Breviář bláznů.

Hle, barvy, štětec, paleta,
v obrazu dívka zakleta,
zde trocha světla a tam stín,
ve vlasech má pár kopretin.

Nejde mi o tu kopretinu,
spíš sním o zjihlém dívčím klínu,
s ní zdílet chtěl bych rajský stín,
líbat ta ústa od malin.

K čemu mi štětec, paleta,
když v žilách krev mi klokotá,
jak namalovat lásku nevím,
na obě ruce zdám se levím.

Tys chtěla obraz, ...co je to platno,
mám pouze papír a né plátno.
Snad kromě polibku zklamání smyje
trocha milostné poezie.
Autor ota.pé, 07.03.2009
Přečteno 392x
Tipy 11
Poslední tipující: Tracy Beakerová, jita.1965, labuť, Kapka, Květka Š., Zasr. romantik, WAYWARD, Markéta Hl.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Slova, jak malíř by vymaloval :-))

07.03.2009 23:07:00 | jita.1965

Světlo a stín z těch kopretin...
pěkná básnička

07.03.2009 10:42:00 | Květka Š.

...jen ji namaluj,třeba neuměle,ale směle

07.03.2009 00:20:00 | WAYWARD

pěkná a milá

07.03.2009 00:14:00 | Markéta Hl.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí