Noc rozlouskl zas nový den...

Noc rozlouskl zas nový den...

Anotace: Jen taková malá snivá variace ve verších, co má i svoji melodii...

Noc rozlouskl zas nový den
jako veverka oříšek,
s červánky prchl krásný sen,
marně si drbu kožíšek,

bych blešku pochybností svých
o smyslů žití vypudil,
se rtů mých vypařil se smích,
kdes Ty, o níž jsem tajně snil?

Zmizíš jak pára nad hrncem,
polibek nedáš mi ani,
po němž já tolik toužil jsem,
než vzalo mi Tě svítání...

Měníš se v klamnou vidinu,
odcházíš tiše kamsi v dál...
Proč nevystoupíš ze stínu?
Cítil bych se zas jako král!
Autor Kozoroh 1, 07.03.2009
Přečteno 316x
Tipy 9
Poslední tipující: labuť, Lorraine, Iwushak..., Psavec, Kapka, nejsembásník
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Polibek něžný ti posílám
i když zas s ránem zmizím,
večer se k tobě vracívám
dávno si nejsme cizí ...

07.03.2009 21:50:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí