Na ulici v ironii

Na ulici v ironii

Anotace: ...............

Drobná ironie života
v zapadlé ulici
na starém městě
daleko od hlučícího davu
setkáváme se spolu
mezi rozumem a citem
láskou a přátelstvím

betonová zahrada
moderního města
spěch je všude kolem nás
čas nepočká
cizinci nás obklopují
neznáme řeči
v Babylonu

sopečná růže
v sejfu je zakódovaná

pozemský nepokoj
když myslím na tebe
chtěl bych ti dát
tu černobílou růži
z hlubin sopky
nalezenou

za kouzlem drahokamů
tvých očí
vypravím se

potkám stavitele mostů
zednáře mezi hradbami
zahradníky v poušti
klamné svítání
zhaslých lamp

zlatého skarabea
na cestě za tebou
naleznu
už to vím
přitom setkání
na té zapadlé ulici

cestu mi poví
když unaven
usnu vedle Sfingy
mezi sny
o Tobě.
Autor Vlk v rouše, 18.03.2009
Přečteno 300x
Tipy 37
Poslední tipující: dream in emptiness, Holis, Ariella13, Pokusný králík s melounovou náplní, labuť, enigman, Princezna.Smutněnka, LucQa, Mbonita, Jana M., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zlatý scarabeus mě očaroval.

21.03.2009 10:27:00 | Ariella13

Nádherná...jak by řekl můj kamarád.. "Čoveče na toto bys mňa aj sbalil." :)

19.03.2009 21:01:00 | Pokusný králík s melounovou náplní

Pěkné a myšlenkové, dobré obraty, působivý obsah.

18.03.2009 17:47:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí