Poslední slůvko...

Poslední slůvko...

Anotace: ...jež slyšel jsem ze tvých úst...

Se slzami v očích,
říkáš mi: "promiň..."
a chvatně odcházíš.
Můj pohled ztrápený
ještě tě provází
nádražní halou v Pardubicích.

Chci křičet: "Stůj LÁSKOOO!!!",
však ústa mám němá,
mrazivý chlad mi po zádech běhá,
vzpomínky bloudí po ulicích,
kde naše kroky ve společném rytmu
nechaly stopy, jež nelze smýt...
Sžíravé myšlenky, nechte mě být,
to přece nesmí být konec!!! (?)

Co já ještě netuším,
to ty už víš,
zavíráš branku a upouštíš klíč
do hlubin zapomění.

Přijíždí vlak
a podivné dunění
přehluší slovíčka,
jež mé rty šeptají:
"promiň mi lásko... můžeš-li!"

A pak jen staccato pražců a kolejí,
ponurou, tmavou, bezlistou álejí,
se smutkem v srdci, veze mě pryč...
Autor K.a.Z, 21.03.2009
Přečteno 393x
Tipy 12
Poslední tipující: jesterka, Holis, Quigleika, Dota Slunská, V e r u n k a, NikitaNikaT., Kapka, Rolnička
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velice upřímně napsaná. Jakoby to člověk sám prožíval.

24.03.2009 08:37:00 | Dota Slunská

ST! za napsání, ne za bolest a smutek, který na mne dýše... někdy je pozdě na uvědomění, někdy slůvka... "promiň mi lásko"... nestačí..., osud... je-li Vám láska a vztah souzen, znovu se potkáte...

Tvé básni velmi rozumím.

21.03.2009 14:46:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí