Ranní

Ranní

Anotace: ..po probuzení

A pak se vzbudí každý na jiné straně postele
Břevnovský klášter rozeznějí zvony.
v zrcadlech odráží se obraz svaté neděle
a stud sobotní noci sednul na záclony.

Ložnice rozdělená na dvě pole padlých
bílé kůže a dvakrát šest litrů krve.
Tvé ruce na mých, prsty jenž pomalu zvadly
a nám se nechce do obyčejů hned napoprvé.

Díváš se na mě, ráno spojilo obrazce těly
výkřiky raněných, mizí v tichu do peřin
doteky chvil rozdáváš pouze na příděly
bláznům, jimž se celý svět scuknul do vteřin.

Hudba jenž nezní smyčci ani v tónech
už dávno se zhaslo a není proč světla.
Probuzeni na cizím rameni a v cizích domech
touha kterou by ani smrt nerozpletla.
Autor Eliott Fargley, 24.03.2009
Přečteno 381x
Tipy 8
Poslední tipující: Jakule, Lorraine, ilona, valaki
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pro gabkin: je nádherné, když si pak můžu přečíst tolik krásných slov...děkuji.

24.03.2009 22:48:00 | Eliott Fargley

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí