Rytíř na bílém koni

Rytíř na bílém koni

Anotace: ...

Už dětské sny a přání
Už to byl podraz,
co odpustit se nedá
Všechny ty sliby, že jednou třeba
někdo přijde a všechno zachrání
Hlouposti
Sliby banální
Obelhávání

Zlatá teenagerská léta
Milostné romány o lásce bez konce
Happy-end na každém kroku
Kdo tomu ale věřit chce?
Kdo ještě věří v rytíře na bílém koni?
Kdo ke každé květině voní
a líbe každou žábu v poli
v naději, že se v prince změní?
Nevím o nikom tak naivním
Jsou to jen podrazy, hloupé sny
Přání, co se nikdy nenaplní

Je mi "už" třicet
Všem těm knihám, filmům vyčítám,
že nechaly nás věřit v klam
Nechaly nás podlehnout štěstí,
co daleko má od všedního života
Každý ten tunel,
na jehož konci se prý světlo mihotá
- všechno je pouhou lží
A není nikdo, kdo by nám to řekl
Není nikdo, kdo by to srdce měl
Jestli existuje rytíř na bílém koni,
asi už hrůzou oněmel,
oslepl, ohluchl, spadl z koně
Věřit v něj je jako dotýkat se ohně...
Autor unstoppable, 25.03.2009
Přečteno 308x
Tipy 13
Poslední tipující: Zelená okurka, Holis, vapiti, enigman, Fighting Dreamer, Kristine Clary-Aldringen, jedam, Mbonita
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Pravda, rytíř možná není,
ale proč proto vraždit snění?
Jeden mrtvý už, myslím, stačí.
Bílý kůň, rytíř, křídla ptačí...
Já věřím na vše, ač to není,
A co když je? Ach, krásné snění.

17.05.2009 10:18:00 | Zelená okurka

... asi jsem z jiného světa, ale já věřím ... na všechno to pošetilé, krásné a čistě čisté ... je to v každém z nás, akorát masky, ty svazují každého to krásné ... a odhodit ji není dvakrát lehké ...

25.03.2009 22:18:00 | vapiti

je v tom hodně skepse,ale líbí se mi to
ST

25.03.2009 16:44:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí