Lži

Lži

Anotace: první verš - báseň Kurýři, Sylvia Plathová, 1963, přel. Jan Zábrana

Lži, samé lži a navíc žal.
Nikdo nikdy nic
nezískal.

Zrcadlí se tvoje tvář
v mých očích rozněžnělých
v očích, co by tě tolik chtěly...

Leť, vráno, labuti
křičíc svou píseň zoufalosti
leť až v kraj suchých kostí

Leť až k nám domů
už se stmívá
už ke smrti se připozdívá

Slunce se kutálí tam k vám
kéž popřeje ti dobrou noc
když já nemohu (nemohu spát)
Autor Bůchví..., 26.03.2009
Přečteno 292x
Tipy 7
Poslední tipující: Holis, klara07, malá čarodejnice wiggová netopýrková, Hazentla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bože to je tak úžasný...
to, vzalo mi to dech a tlukot srdce se vytratil...

26.03.2009 21:45:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí