Linie

Linie

Anotace: ---

Nocí dohlédne na konec světa
až drobí zima z té dálky k nám
nakojí hvězdičky v povijanu
Mléčná dráha na nebi
lipová ňadra Boží Matky
osvítí ve mžiku padlá létavice
hynoucí v pekelném žáru.

Za kostelem v úžlabí
tvarohové linie rozkydaného sněhu
dvoje stopy v oraništi
do březiny až k posedu
mezi šprušlemi visí družice
zárodky srdcových listů.
Rozsochaté košile střech
sošné pohledy křížů
skryla tma za dlaněmi
před očima světlo touhy
zrodilo lásku v nich.
Autor Taog, 26.03.2009
Přečteno 310x
Tipy 20
Poslední tipující: Holis, Radek.oslov.Šafárik, labuť, Tacca, ziriant, vapiti, enigman, Lota, Romana Šamanka Ladyloba, Dota Slunská, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dobré

27.03.2009 18:25:00 | Radek.oslov.Šafárik

Je moc zajímavá, s kouzelnými obraty a působí na mě moc příjemně. :o)

27.03.2009 08:54:00 | labuť

Nevím, jestli by to malíř dokázal vystihnout lépe. ST

27.03.2009 06:12:00 | ziriant

Tahle je zvláštní, ty obrazy jsou skutečně skutečné a poetické.

26.03.2009 22:07:00 | Dota Slunská

nádherné obrazy..
ST

26.03.2009 21:56:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí