Příběh lásky

Příběh lásky

Anotace: Zkoušel jsem nějak popsat lásku, a tohle z toho vylezlo... Možná to sem tak úplně nepatří, ale...

Příběh lásky

Slyším, jak hřmí,
slyším, jak kapky padají,
jsou to city, co zahřívají
a srdce po nich žízní.
"Copak to asi je?" ptám se já.
"No přece láska!" někdo odpovídá
"Láska, co je to?" "Je to cit,
- jeden z nejhezčích!"

"Popiš mi tedy účinky lásky."
"Účinky lásky?? Zeptej se té plavovlásky."

Nic ti nevadí,
nic tě nerozhází,
jsi jako slepý
- a přitom šťastný.
To je láska."
Dí plavovláska.

"Když člověk zamilován bývá,
znamená to, že nemoc se v tom skrývá?"

"Ano, v podstatě tak je to,
ne však doslova, ty popleto...
Jde o nemoc zdravou, nemoc ducha,
který po ní často vzdychá."

"Aha, tak to jsem asi nemocný,
churavím,
mám nemoc na duši...
smrt se o mne pokouší!!"

"Ne Smrt, nýbrž láska"
To zas řekla plavovláska.
"A co mám dělat?"
"Té, kterou miluješ, by ses měl věnovat."
"Proč?"
"Co když je také nemocná a miluje tě?
To ji necháš jen tak běhat po světě?
Odlož práci, za ní skoč!"

"Jdu za ní hned teď,"
řekl a přelezl zeď.
Autor Thanatos Mortis, 17.10.2005
Přečteno 390x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

výborný nápad...

20.09.2006 11:12:00 | Lizzzie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí