Marně...

Marně...

Anotace: Ta je úplně čerstvá z nemocnice...

Marně se snažím, marně hledám slova,
i nejprostší se těžko vyslovují.
Písmena chtěla jsem ulít do olova
a skládat je vždy dál a dál a znova
až do veršů se jednou spojí.

Marně se snažím, otrokem jsem času,
jej neošidím, nasadil mi pouta.
Sčítám dny, noci - i zvuk Tvého hlasu,
minuty, úsměv Tvůj a tichou krásu
i mlčení, jež víc než slovo spoutá.

Marně se snažím vyjádřit své city,
kdy vše je jiné, vše se náhle mění.
Umět tak popsat to, co člověk cítí,
co možná nikdo jiný nepocítí:
hloupého blázna hloupé krásné snění.
Autor *Mia*, 18.10.2005
Přečteno 313x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí