Uvadlé kvítí

Uvadlé kvítí

Anotace: Duše romantika v těle realisty. Ostnem to začalo - trnem to končí. Kéž bylo by to naopak

Ostnem staré a tlející již růze,
bylo zasaženo, rozvijející se, poupě,
lidem rány se hojí - zceluje se kůze,
bezbranná květina umírá - ikdyž zní to hloupě.

Na zatím tak krátkem stonku,
lístky schnou a vadne květ,
ctyři dny a je na života sklonku,
paradně krutej je ten svět.

Až tento kvítek k zemi se skloní,
vyroste jiný ze stejného drnu,
další kvítek, co tak voní,
další kvítek, co podlehne trnu.
Autor t3st, 08.04.2009
Přečteno 279x
Tipy 5
Poslední tipující: Kapka, Jiparo, Petbab, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí