Vlk se nažral. A co koza?

Vlk se nažral. A co koza?

Anotace: Amen s ní.

Sbírka: Zelenému básníkovi

Panenskou duši v tobě zřela
avšak bystrý zrak to chtělo!
Proč zbytečně ruku rvala
tam do útrob těla svého?

Vůně lásky hruď škubala
naděj jí v bolesti brání
hniloba rubu v kol se lila
srdce však nemělo stání.

V bolavém stínu srdce umrlého
prosila o zbytek nitra svého
rozum zbytečně teď pláče
v naději faleš výš si skáče.

Omámená bytost na prahu tvém teď sedí
zkroušeně si cizí, v propast sebe hledí.

Dnes žel prázdnota z ní teče
jen masku a své zbytky vleče
nitro vzals jí tělem, chtíčem
půdu živnou rozral rýčem.
Autor Bolemíra Nebeská, 10.04.2009
Přečteno 307x
Tipy 3
Poslední tipující: Bolder, Druza, lucajda89
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

au... tak tahle opravdu boli...

11.04.2009 20:45:00 | Druza

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí