Princ

Princ

Anotace: ...

Podívej, na nebi vyšla první hvězda.
Možná z ní přiletí Malý princ
a jako svou růži Tě bude hýčkat.
A možná z ní nepřiletí vůbec nic.
Jen bledý paprsek, nesmělý zdá se.
Zaleskne se ve dvojici zřítelnic
a na rtech, ale nebude chtít počkat.
Zmizí ve stínech klekánic.

Možná ten princ teď stojí vedle Tebe.
Mezi trny hledá, jak Tě uchopit.
Vím s ženou nejde rovnat růže,
s ženou, nejkrásnějším co nosí svět.
Dal by nejspíš i to modré z nebe
ve snaze rozluštit Tě, pochopit.
Možná směšné být to může.
Přesto všechno chce Ti rozumět.

Nejkrásnější ve své složitosti...
Podívej, nebe je už plné, půjdem spát...
Autor DodgerKT, 20.10.2005
Přečteno 337x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Malého prince miluju, protože je tak nádherně milý, rozumný, citlivý a něžný. Třeb ajen jak se staral o svou růži, aby mu nenastydla:o)a ta toho zneužívala a kýchala o stošet:o)Malého prince opravdu miluju a tvé básničky taky:o)najdu v nich vždy něco z mých snů

20.10.2005 13:29:00 | Sunny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí