Vinen...!

Vinen...!

Anotace: No, myslím, že i Shakespeare znal pondělky. Třeba by to takhle řekl i on sám...

Jak zdá se v proudu času

ta, jenž dosud v pevných hrázích spoutána byla

vzkypěla.



Jsem vinen!



Tou mrzkou chtíče závratí

jsem lapen v pasti

v jejím čase

a trpělivost zpět ni vůle nevrátí.



Svým smíchem předivo času rozplétá.

Kdo?

Snad ta, co slova lásky vyrytá

v mém srdci zasela

bodla

dupla

Však s gustem se ve stínu ztratila.



Jsem vinen!



Má vášeň hlavu mou ovládla,

by příkaz mlčet rozumu vnutila

a otěže mu přitáhla.



Trpělivost přetekla.



Ta, jenž dosud hrdlo poháru vysoko měla

naň dosáhla.

Vzkypěla a přetekla.



Obraz, jenž tvoří náplň rámu

ten rozbila

zabila



Do ucha, co nechce slyšet pravdu

dotěrným křikem

odporným vzlykem

šeptá



Toužils být dotykem?

Jsi vinen

Jsi viníkem...!
Autor Bucharovic, 20.04.2009
Přečteno 333x
Tipy 4
Poslední tipující: Sladkalu, Tacca, Radek.oslov.Šafárik, destovecka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavé

10.05.2009 18:15:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí