Jsi jako ručník

Jsi jako ručník

Anotace: Každý správný stopař galaxií vždy ví, kde je jeho ručník

Jsi jako ručník, který smývá vodu z těla -
A mou vodou je opuštěnost a samota
Kdybys ty mě snad osušiti nechtěla,
Tak sám bych byl a stoupnul bych si do kouta

A i když, jak říkáš, na světě je víc ručníků,
Jen jedním z nich jsi právě ty
Laskavost a lidskou krásu dostala jsi do vínku
A vkládáš je do každé své věty

Jsi jako ručník, na který lehnout si můžu,
Když pálí mne zem do mého těla,
Rozžhavená pomluvami blízkých - žen i mužů -
Takové horko vždy jen zloba dělá

A i když, jak říkáš, víc ručníků na světě je,
Právě ty z nich jsi jen jedním
Na zem lehnout si, i když mě příliš hřeje
To nedovolil bych si nikdy předtím

Jsi jako ručník, kterým zakrývám si tělo,
Když nahý před lidmi měl bych stát
A všechno když o mě by se vědět mělo
A celý svět by se mi chtěl smát

A i když, jak říkáš, je na světě ručníků víc,
Z nich právě ty jen jedním jsi
Jen s tebou odvážím se těm lidem vyjít vstříc
Jen s tebou nahý býti chci
Autor Paulie, 20.04.2009
Přečteno 412x
Tipy 2
Poslední tipující: NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tohle je moc působivé, hezky napsané, myšlenkové a procítěné dílko, řekla bych upřímné. ST!

24.04.2009 16:14:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí