Velké oči, malý sen

Velké oči, malý sen

Anotace: O tom, jak chci ležet v trávě u autobusové zastávky, podél níž vede malá cesta. Tam - poblíž pole. Poblíž svobody. O tom, jak nechci ležet v trávě sama. Zkrátka o přání, o touze... o nesplnitelném snu...?

Už nechci snít,
přeji si psát svůj skromný sen,
chci ho vidět
na vodních vážkách unesen.

Letící nad řekou,
stoupající,
vznášející se nad oblaky,
putující…

A stejně tak se chci cítit také.
S hlavou v bílých oblacích.
Šťastná… ten pojem už neznám.

Mám dost marných hodin čekacích.
Nestojím frontu na štěstí.
Ani nečekám jako na zmrzlinu.
Netrápím se v čekárně u doktora.

Prostě se jako zavináč přivinu…
… k někomu.
Však ke komu?

Lehnout si na trávu.
Nebo do voňavého sena.
Usnout na chvilku.
A být někdy brzy vzbuzena.
Princem na bílém koni.

Existuje jen jeden.
Ten, který nosí sníh.
Bílý kůň je jím veden.
Tiše cupitá vedle něj.

Co vám budu dál povídat?

V patách mu jede mnich.
Abych se mohla zpovídat.

Budu tedy ležet na trávě…
Schované pod sněhem
Ale mně to vadit nebude.

Jenom ne se spěchem…
Nesnáším pospíchání,
Které je mu tak blízké
Bližší než já, i když...
Já mu jsem cizí.

Zase mi život
mezi prsty mizí.
A ztěžka padá.
Do sněhové peřiny.
Nebo ne?
Do měkké, zelené trávy.
Ležím na louce,
kde se pasou krávy.

Sama.
Zase sama.

Ležím se zavřenýma očima.
Slunce žloutne, žhne, hřeje, pálí.
Jsem zase myšlenkama jinde.
Proč se všichni chovaj jak malí?
Proč se tu flákám jen já?
Kdo může, se ode mě vzdálí.

A stejně tu ležím stále.
A pořád sama samotinká.
Jsem holka s hlavou v oblacích.
Jsem to já, tak malá, malinká.

Přece jen naivně doufám,
že někdo si nade mne stoupne,
že někdo zastíní ten žár.
A s mým životem mi helpne.
Autor mašinka, 23.04.2009
Přečteno 393x
Tipy 12
Poslední tipující: Holis, zlomeny srdce, kikis, Lilly Lightová, Mbonita, malý lachtánek, Lipschowski, WAYWARD, Paulín
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

JO to ležení v trávě má něco do sebe:-)

26.04.2009 15:28:00 | kikis

Dobře vyjádřeno...st

24.04.2009 23:18:00 | Lilly Lightová

třeba se sen vyplní...

23.04.2009 21:05:00 | malý lachtánek

hodně pocitový a opravdový, až bych tě litoval, ale to nedělám, každý strůjcem ... ale jdu si přečíst tvé další dílka

23.04.2009 20:51:00 | Lipschowski

Krásné snění.
Určitě se někdo na louce objeví.
A pak tě objeví.

23.04.2009 20:35:00 | Paulín

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí