Hudebník na city

Hudebník na city

Hraješ na struny mých plavých vlasů
a pohráváš si s vůní starých časů,
nevěříš, že známe se už léta,
vzpomínka na dětství osud náš vzplétá.

Stupnice k prvnímu políbení,
které už beztak v našich srdcích není,
dává mi chladnou otázku :
,,Zda myslíš vůbec na lásku?"

Neslyšíš, jsi jako opařený,
sáláš mi dlouhými copy s propletenou
hvězdou otázek v paměti
,,Jsme snad vzájemné prokletí?"

Jak vánočka s rozinkami ve Tvých očích,
bludný kořen k odpovědi sladkou slzou,
míříme společně bez našich kočích,
v doprovodu s tajemnou múzou.

Vlající šat, shledaný tančící pár,

partnerka bez partnera
partner bez partnerky
on bez ní
ona bez něj
oni bez sebe

protančená noc pod galerií obrazů
z dávných dob, upadající do mdlob
čilého rána

Kdy probudím se opět sama
A Ty opět sám

Mnu si oči, nikoho nevidím
za své sny se nestydím.
Peru prostěradlo v nebeské slané slze..
a chytám do zkumavek naději.

,,Krásně jsi hrál na kytaru - včera...
v posteli"
Autor padající do neznáma, 24.04.2009
Přečteno 328x
Tipy 18
Poslední tipující: Holis, Lenullinka, Kapka rosy, NikitaNikaT., Radek.oslov.Šafárik, subrtka, Petbab, Kapka, Bíša, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně napsané dílko, působivé, čtivé, k zamyšlení.

25.04.2009 20:08:00 | NikitaNikaT.

těch písní,co vzniká

25.04.2009 16:20:00 | Radek.oslov.Šafárik

Je opravdu moc hezká, zaujala mě :-)

25.04.2009 14:18:00 | subrtka

vnímám jinotaj, je tam

25.04.2009 13:52:00 | Petbab

něco mi to připomína...takovou malou část mě...
krásně si to napsala...

24.04.2009 21:11:00 | strašidýlko-střapatý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí