dosud

dosud

Anotace: ... nesví ...

.
jsme dosud
celí nesví
ze sebe

ten osud
mezi zemí
a nebem není

který jsme
snad usilovně
dávno kdysi

snílci
za padající
hvězdou dávali si

leč sen ten hledá dál
s famfárami do paláce
zlatou stuhou zamával

tam ty
a tady já
v sudu Diogéna
v jeho spóře času
beze slávy a beze jména
a v tichu z ozvěn tvého hlasu
rozejmu si beze zbytku
pár dávných tónin
sám se svým
studem jen
do nečasu

však vzejdou vody

možná až k Araratu
v mém sudu budu
když v jeho blata
tě beze zlata
déšť vyplaví

pak řeknu jen
„ženo, tvůj osud
jsou má tenata
a ta bečka
zůstala
snem
pro dva“
.
Autor a_tao, 30.04.2009
Přečteno 378x
Tipy 16
Poslední tipující: Lota, spare, Indigo, Ctěný pán, Churry, labuť, Bíša, zrrrr, Markéta Hl., Házté, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

někdy zazní ozvěny
mlhami osudů
většinou řvou ticha
rámusem života
pospíchá
jen ten
jeden
sen

05.05.2009 00:56:00 | a_tao

*
život se
zhušťuje
a bere
větší spád
jak jinak
zní mi do dnes
miluji
mám tě rád
*

05.05.2009 00:39:00 | Lota

Skvěle!
,,rozejmu si beze zbytku..atd."
Líbí se mi obraty...pěkně se to na jazyku skládá.

02.05.2009 16:51:00 | spare

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí