Půlměsíc

Půlměsíc

Anotace: Náladovka

Půlměsíc z oblohy
vypráví v polohlasu
pohádku o štěstí
paprskem mojí milé.
Poslouchá. Na nohy
spadl jí jeden z vlasů
uprostřed náměstí
mé dívce roztomilé.

Pod sochou Václava
stojí a vnímá slova,
jež měsíc převypráví
jak mudrc za antiky.
Myšlenek záplava
mi dere duši znova.
Zda se mnou ještě stráví
pražskou noc romantiky.

P.S: Měsíc je špatný sok
Autor Antiseifert, 25.10.2005
Přečteno 395x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná náladovka.

26.10.2005 10:48:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí