Šumivé víno

Šumivé víno

Anotace: ...o hádkach vo vzťahu...

Bublinky v snahe vyhrať závod
narážajú do stien fľaše
Odštartoval ich výstrel a náraz
plastového projektilu do záclon
Mozog dá signál ruke,
ktorá uchopí pohár
ako mechanické rameno v továrni
a leje zlatý nápoj do nádržiach na stopke
Izbu zrazu zalial slnečný svit
prenikajúci cez zlaté letné pole,
sústredený do dvoch kusov skla
Nos si adoptuje decentnú vôňu
a prijme ju za svoju
Tvoja tvár má zasa ten výraz
vraviaci - „Trp a miluj ma zároveň!“
A ja ťa milujem,
s každým nádychom
hlbšie a precítenejšie
Hádky ku vzťahu patria,
i keď vedia nás odcudziť na niekoľko hodín
Sme potom ako neznáma žena s mužom,
čo sa náhodne stretli na lavičke v parku
V mysli však túžim ťa
objímať,
bozkávať,
milovať sa s tebou
a zahnať ten mrak,
čo prší nám na hlavy kvapky dočasnej nenávisti
Niekedy sme priveľmi hrdí na to,
byť pokorní k človeku,
ktorý svoj život neváhal by obetovať za náš,
ak by bolo treba
Tak komu sme potom schopní odpúšťať?
Otvoril som túto fľašu
úžasného sladkého šumivého vína,
aby sme si pripili
na náš úžasný vzťah,
ktorý niekedy šumí zbytočnými hádkami,
i keď udobrovanie býva sladké
Občas sa pohádame, no a čo?
Láska z hádky zanechá
v nás iba to dobré
a zasa sme
ty,
ja,
my.
Autor geronimo, 15.05.2009
Přečteno 277x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí