Zvuky ticha

Zvuky ticha

Anotace: "Toto je text o neschopnosti dnešních lidí komunikovat, a to ne ve smyslu jazyka, ale emocí. To, co dneska vidíme kolem sebe jsou lidé, co nedovedou milovat!"

Sbírka: J.Černý - Láska mnoha podob

Ahoj temnoto, lásko má,
mé srdce v tobě přežívá,
přestože touhá má ta poznala,
světlo naděje, jenž vítala
a mé vize splynuly v krásný sen,
co pohřbil den
a přehlušil je zvuky ticha.

Ulicí temnou kráčím dál,
opuštěn, zničený a sám,
světla lamp však nevnímám,
noc je vpila a já přežívám,
když můj sluch náhle jinou frekvenci má
a poznává
letmý dotyk zvuků ticha.

V tom i můj zrak dal si říct,
objevil lidí na tisíc,
bludné duše, které slepě jdou,
ničeni láskou, šťastni samotou,
zpívají písně, které tupě zní
a skrývají
ty proklaté zvuky ticha.

Blázni hloupí, chtěl jsem říct,
to ticho roste čím dál víc,
pochopte musíte bojovat,
žijte láskou, zkuste milovat,
ať nikdy víc nemusíte sami být,
v temnotě žít
a poslouchat ty zvuky ticha.

A vy všichni, jak tu jste,
jednou provždy pochopte,
že krásný slova lásky hlas,
je ukrytý v každém z nás,
tak slyšte, než utone
ve zvucích ticha!
Autor Černý Jonáš, 19.05.2009
Přečteno 652x
Tipy 3
Poslední tipující: al-pacino, WAYWARD
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí