Bez ráje to půjde...

Bez ráje to půjde...

Anotace: teda myslím... :-)

K obrazu svému Bůh nás tvořil
pokoru vetkal na dno duše
ďáblovu lest však nic netuše
své ruce sedmý den on složil.

V zahradě jabloň s plody touhy
úlisný had snes první dámě
prý milování koupí za ně
a hříchu čas s ním bude dlouhý.

Však místo toho chladná rána
zvuk flétny větru zadul krajem
to Adam s Evou stál před rájem
na zámek klapla jeho brána.

***

Tak nebuď smutná krásná paní
vždyť ráj je místo jen pro zvané
však milovat v něm - zakázané
naber si ráj z tepla mých dlaní...
Autor Buližník, 29.05.2009
Přečteno 282x
Tipy 3
Poslední tipující: Nút, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A třeba ne ráj.. jen trochu toho tepla..

31.05.2009 16:16:00 | Nút

Moc hezká. Mám podobnou básničku.

29.05.2009 21:24:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí