Růžový lístek skrýváš v dlani

Růžový lístek skrýváš v dlani

Anotace: Četl jsem básničku na podobné téma a zaujala mne tak, že jsem k ní do komentu hodil tyhle verše. Pro koment na deset slok je možná přílišný luxus, aby zůstal kdesi skryt. Takže ho povyšuji na dílko! Třeba někoho donutí k zamyšlení či dokonce inspiruje...

Když nový den Ti svítá,
pleť hladí Slunce zář,
rmen vůní svou Tě vítá,
loukou se brouzdáváš.

Růže, co rozkvétají
v oblibě velké máš,
a z jedné lístek její
v dlani své ukrýváš.

Krásou tou tají se dech,
ramena užší máš,
Sluncem si zlíbat nech
svou udivenou tvář.

Chlad minula Tě budí,
snadné být veselá,
když na Tě plémě hadí
si zálusk nedělá!

Nač vyčítat Ti splíny,
jsi prostě krutá tak!
V hlavě mám slov Tvých klíny
a čelo jeden mrak!

"Co na tom?" jsi jen řekla.
"Vždyť hlava dutá je..."
Tak míří k bráně pekla,
kdo chtěl jít do ráje!

Já tam jsem, ty zde, zlato,
a lehkou hlavu máš.
"Stálo to všechno za to?"
teď zpozdile se ptáš.

Sedáš do mokré trávy-
příjemně ochladí
Tvůj temperament mladý,
i něžné pozadí...

Cvrček si housle ladí,
písní Tě zkolébá,
Láska fofrem pryč pádí...
Jen když je na chleba!

O tom cos způsobila
Ty zřejmě nemáš šajn!
Buď šťastna a vesela...
Hlavně, že Ti je fajn!
Autor Kozoroh 1, 31.05.2009
Přečteno 483x
Tipy 14
Poslední tipující: prostějanek, danav, Psavec, nejsembásník, Mbonita, Bíša, okapovaroura, páááááááá, Tanzania
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jojo
"občas do hlavy
ti vrazím klín,
co na tom?
Vždyť je dutá" :)

01.06.2009 15:11:00 | prostějanek

Byla by věčná škoda,
nechat ji v komentech,
tvá dílka čtu si znova
a vždycky mě berou dech...

31.05.2009 22:22:00 | nejsembásník

..opravdu, byla by škoda ji nechat v komentu, je taková lehká, jarní, vzdušná, i když pod tím lehoučkým rýmem je asi mnohem více..

31.05.2009 17:40:00 | páááááááá

vadí mi ty nedokonale rymy, nektere by jsou znele...ale.. no asi tak

31.05.2009 16:06:00 | saddova

cvrček si housle ladí...
mě to dílko lehce svádí..
krásné a miloučké.ST

31.05.2009 15:26:00 | Tanzania

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí