námořník

námořník

Anotace: vím že je to jen taková blbost:-) já bez Kinedrilu ani ránu.

Chtěl bych bejt námořník
jen pro ten strach ,
že „Já se vrátím“ nesplním,
jen pro ty mokrý ramena od tvejch slabejch slz
a prosbu v očích „Slib, že tentokrát naposled“.
Chtěl bych , jak říkám brázdit moře
kvůli koření a ebenovýmu dřevu.
Na lodi, co jmenuje se Jessabell ,
vyrýt nožem tvý jméno.
Jen kvůli tomu, že se vrátím,
chtěl bych bejt námořník.
třeba kvůli těm bílejm plachtám
třeba proto, že mořská nemoc už mě prešla.
Jen proto, že nad postelí máš mapu světa
a bodáš ji špendlíky do míst,
kde myslíš že zrovna jsem.
Chtěl bych bejt námořník
třeba taky, že mám tě v kapse na kusu špinavýho papíru
jentak tužkou zpaměti,
jak to dělám na každý svý cestě.
Z každý obrázek a na každou tvou fotku,
co už má ohnutý rohy
tisíckrát zohýbaná, líbaná .
Chtěl bych bejt námořník
Třeba jen proto,
že se na každý ze svých cest modlím za nás dva
úplně jinak než ostatní bez Amen a bez Boha.
Chtěl bych bejt námořníkem kvůli tvejm očím,
když mě vidíš, když ti v náruči zase žiju.
Autor kulishak, 30.10.2005
Přečteno 314x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Líbí se mi. Jen bych nechtěla být ženou námořníka :-)

30.10.2005 15:40:00 | Keilanne

chtěl bych být námořníkem, chtěl bych být polárníkem, chtěl bych být astronautem - mít takový dobrý důvod se vracet.

30.10.2005 14:30:00 | Hary_nš

...no přečetla jsem si to s úsměvem...=)

30.10.2005 11:38:00 | klubíčko

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí