De motu cordis

De motu cordis

Anotace: ... báseň v próze, o srdci...samozřejmě že Kristince:-)

Co to vlečete v té obálce?
Je zmačkaná a umaštěná
Ptá se přísně za přepážkou drobná žena
S mastnými vlasy a zmačkanou kůží
Žlutou jako tenkrát čísi jméno ve sněhu
Jak harpunářka co voní octem
A chlastem a prolhanými muži
Inu, coby
Je v ní srdce
Malicherné, uondané, zpitomělé srdce!
Srdce?
Jistě! Hloupý, tvrdý, líný sval!
Neříkejte, že jste ještě neměla tu čest!?
(Drží se v něm bída, moli, svinstvo, kal!)
Slyšela jsem dobře? Srdce??
Ano! Prostě žumpa!!!!
Žumpa?
Jistě, srdce!
Je vaše?
Zeptala se zaraženě, dokonce snad plaše…
Zdá se, že ano .. aspoň kdysi bývalo
Teď ho ale posílám pryč, už ho nesnesu!
Nemůžu ho vystát, víte vážená!?
A na jakou adresu?
Je to, paní, nutné? Nechejme to bez jména…
Chápu vás!
Člověče, tolik vám rozumím...
I já mívala kdysi po ránu
Hořko v puse…
Autor Herjann Skald Vargstjern, 03.06.2009
Přečteno 283x
Tipy 6
Poslední tipující: Marfuša, Hesiona-Essylt, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Je to výborné, moc dobré, fakt!

03.06.2009 21:12:00 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí