Jadran

Jadran

Anotace: námořníkům zklamaným...

V šumu moří
pěně dní
shořím kolem polední
někde na Jadranu
pro to srdce který lámu

Na ráhnu či v lanoví
v těch obrazcích stínohry
oběsím se k ránu

Nedělám to běžně
jen láska je věčno
zde na vrchu stěžně
je dost nebezpečno

Vedle vlajky pirátský
v hluku plachet větru
civím tupě na racky
ve vejšce sedmi metrů

Byl jsem jedním z námořníků
omotaným sliby
dalším uzlem kapesníku
co by, jako, kdyby,
ve vzpomínkách na Afriku
sežerou mně ryby

Převtělím se v žraloka
co krev mu blíští od oka
a oblíbená zátoka
o další tvý dovolený
bude moje meny....
Autor zenge, 09.06.2009
Přečteno 331x
Tipy 14
Poslední tipující: ziriant, Házté, Marfuša, Psavec, Zasr. romantik, raďo, Kubino 2, Tygropes, Mbonita, Gemyni, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné, obrazné a plynoucí jako voda

10.06.2009 19:00:00 | Marfuša

Máš v tom tu správnou námořní atmosféru, dobrý.

09.06.2009 22:30:00 | Tygropes

moc pěkné

09.06.2009 22:20:00 | Gemyni

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí