Pravoúhlý trojúhelník

Pravoúhlý trojúhelník

Anotace: Ty úhly zabodly se mi do srdce, jsou ostré a já tupý. A pravoúhlý?

Když Tvoje ruka hbitá, levá
s tužkou v dál papírem se žene
a čelo z habrového dřeva
je celé mokré, upocené,

říkám si, to je ale dřiny
pro trojúhelník pravoúhlý,
jemuž přičítám mnohé viny,
že oči Tvé jako dva uhly

jsou zabořené v změti čar,
jež jen Tvé oko přečíst zvládá.
Marně bych se Tě asi ptal,
zdalipak máš mne vůbec ráda.

A jestli vůbec moje tvář
je hodna vedle té Tvé stát.
Vždyť nemám ani svatozář...
... a, víš, neumím rýsovat.
Přečteno 400x
Tipy 5
Poslední tipující: Helena Buchtová, wendy.poezie, crac, Unyle Pěl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naprosto vynikající báseň! ST!

17.08.2010 21:49:00 | Helena Buchtová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí