Věděla jsi Kristýno, že...

Věděla jsi Kristýno, že...

Anotace: ...Kristýnce Šeflové z Pávova:-)

Nosím sny delfínům
Do ticha mezi kotvy
S bezcílnou věrností…
Do nevěrných vod
Nosím kratochvilným rybám
Ostře řezanou masku zoufalství
A výrazně nechutnou rozšklebenou čelist
(Kdosi to snad pokládá za úsměv)
Někdy mě v té šedozelené hloubce vyleká slunce
Zavřu proto oči, a tak se mu schovám
Slunce se chuděra vždycky tolik vyleká
Že pak musím vykouknout nad hladinu
A zamávat mu!
Ahoj slunce!!!
Volávám…
Ale teď ne…
Teď…
Zpod bílého líčidla
Zpod oprýskaného červeného nosu
Jako klaun
Jako zdravotně nezávadný klaun a mnich
Jako ten nejlepší klaun, šašek a námořník
Položím dlaň
Na tvé horké břicho
Mezi sebe, tebe a miliony let starý oceán…
Autor Herjann Skald Vargstjern, 19.06.2009
Přečteno 265x
Tipy 5
Poslední tipující: Zambie, kikis, Hazentla, labuť
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí