Krajina

Krajina

Anotace: Jeseníky v červnu aneb prolnuté myšlenky.

Krajina zvlněná, pokrytá obláčky
co s vrcholy si daly schůzku.
Ruce se posunou, zavadí o háčky
a odkládám tvoji blůzku.

Dešťové závěsy občas se rozhrnou,
sluneční povodeň nabírá sílu.
Zvedáš teď nohy své, od prvé po druhou
až zbavena jsi zbylých dílů.

Nádherná krajina, zelená, šťavnatá,
co voní jarem a vlhkým mechem.
Teď tady zůstáváš jak víla hanbatá,
oděna pouze svým zrychleným dechem.

Kopeček, údolí, potoku proužek
ubíhá do světa až k velké louži.
A já tě objímám jako prst kroužek,
vánek můj zesílí k vášnivé bouři.
Autor Ravane, 02.11.2005
Přečteno 249x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prolínání přímo kouzelné... :-)

03.11.2005 12:36:00 | Krtica

Připomíná mi to verše dávných básníků. Opravdu pěkné.

02.11.2005 11:19:00 | Lucie Plocová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí