Černá

Černá

Anotace: Neb černá mě pohltila...

Černá je podstata všeho.
Černá je noc, ve které sedím.
Černý je život, ve kterém cítím.
Černá je moc, které se bojím.
Černá je síla, ke které se modlím.
Černá nás obklopuje, jeto široširý vesmír.
Černá je barva co nezná mír.
Černá je doba co vyvolá smír.
Černá je cigareta, kterou kouřím.
Černa je barva mého života.

Z černé vše vzešlo.
V černé vše zanikne.
Jeto pouto do kterého jen smrt pronikne.
Černá je noc, která musí být.
Aby člověk mohl snít.
Bez černé by neexistovalo světlo.
Bez černé by nebylo nic.
Tak co mohu říci víc?
Než to, že černá je barva mých plic.
Mých plic, mého srdce, v němž nezbylo zhola nic.
Černá je barva nicoty.
Tak co mi na to povíš ty?
Že vše má svůj rub i líc?

Však černá je jen rub, jež postrádá líc.
Černá je hmota, co naplnila mě.
Černé je mé svědomí
černé je vědomí v život budoucí.
Řítíme se do záhuby, do temna.
Poznám v životě i něco víc?
Černý je stín, co za mnou se vleče.
Černá je krev, co mnou teče.
Černá, ach ta barva tajemná.
Slzu v oku mi dojímá.
Černá by měla být barvou lásky.
Černá ta barva smrti.
Vsaďte vše a uzavírejte sázky.
Jen černá je naše budoucnost.
Černá, jež symbolizuje naši ctnost.
Černá bude navždy kolem.
Na závěr srdceryvným bolem.
Oznamuji…Černá je vše!
Autor Platón, 07.07.2009
Přečteno 359x
Tipy 3
Poslední tipující: susana načeva, Miroslav Možný
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí