Františkánská zahrada

Františkánská zahrada

Anotace: malá letní vzpomínka

Půvabné zákoutí poblíž Václaváku
plné je lidí, růží a ptáků.
Zažilo úsměvy,
zažilo pláč,
dnes už však neví
proč to či zač.
Zná všechny tváře
a paměť má dlouhou,
měsíce záře
chvěje se touhou
dosáhnout k růži tam v tmavém zákoutí
však jeho paprsek nesmí se dotknouti
onoho květu
tam v dětském koutku,
kde navzdor světu
mě líbals jak loutku
bez vůle však se srdcem v plamenech
a v pevném objetí
zazněl můj pouhý vzdech,
že děsíme děti.
Pak zvedls mě v naručí a nesl zas dál.
A malinký chlapeček mámy se ptal,
jestli jsme opilí.
Ne, to jsme nebyli.
A já letěla vstříc slunci a v smíchu
v duchu se oddávám sladkému hříchu.
Líbám tvá ústa a srdce mi říká,
co by snad bylo,
kdyby ta zahrada poblíž Václaváku
plná těch lidí, růží a ptáků
zůstala tichá.
Autor cervena_lentilka, 08.07.2009
Přečteno 364x
Tipy 8
Poslední tipující: ilona, bejbyyyy, Házté, jedam, Kapka, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To půvabné zákoutí také občas navštěvuji...bo jenom občasínkovaně páč jsem z Hradce Králové:-)U nás doporučují líbezné svítání i západy slunce na pohádkové Bílé věži s živou muzikou,svíčkou,zvonem Augustin a báječným svatovavřineckým mlsíkem!:-))

30.05.2010 02:39:00 | ilona

malá,ale krásná...ST !

09.07.2009 10:53:00 | Házté

Něžně romantická...

08.07.2009 10:21:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí