Jeden je ona a jedna on

Jeden je ona a jedna on

Anotace: sobotní večer červnová noc a básník volá můzu o pomoc

Sbírka: Básně sobotních nocí

Na poli lásky
ztraceném v životu
hledal jsem duši
odmítaj samotu

Na pole lánu
se políčko ztratí
mohu žít v pánu
jak ztrážce duší

Ten co čas od času
vychází ven
nahlédnout do světla
opravit lem

večer pak spí
leč sny ho nebudí
žije tam dlouho
člověk strach zahodí

proklatý básník
jednou řekl
že ženu si uchová
na stovky věků

bude mít v mysli
jak byla krásná
bude mít v paměti
jak byla štastná

ikdyž z ní bude jen zdechlina
bude vědět na koho vzpomíná

ženy kol muže jen plují
z životů trosky a kují

muž se nevyzná v ženě
leč ještě že nežijem odděleně

když není nic hezčího než žena z rána
jen nesmí být kamaráda

některá smysl pro romantiku
jiná na grázly má kliku

jeden je ona a jedna on
z každéhu trochu nám tesají zvon

nesmíme však žít v zapomnění
nesmíme zažit odloučení
Autor George Cedric Dale, 12.07.2009
Přečteno 320x
Tipy 2
Poslední tipující: Dev_LATea_princess
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí