Bitva v duši

Bitva v duši

Anotace: Kdo to zná? Když se to v něm rve jak o život?:-))

Bitva v duši

Kráčí vojsko kolem řek,
duní a zbraně nese,
ohlašuje, že nastal bojů věk,
jde přes pole a nezastaví ani v lese.

Pokračuje do hor, na vrcholy,
mrazen i horkem v dolině,
jde bojovat přes všechny útrapy i boly,
i přes krev rudou jako šťáva ve víně.

Chce bojovat, ale směr nemá,
chce bitvu, ale nemá soupeře,
chtělo by poznat, kdo se nejdřív vzdá
v této kruté krvavé hře.

Možná i to mé srdce chce boj
s tím tvým, kterého lituje,
že obléklo se ve vojenský kroj
a stále něčemu v tobě vzdoruje.

Lásce, tomu diktátoru snad?
Copak ještě nevztyčilo bílý prapor?
Vzdej se, stejně už teď si prohře propad,
jen tě ničí všech těch vojsk nápor.
Autor Juřinka, 26.07.2009
Přečteno 251x
Tipy 3
Poslední tipující: Raziel PsyDearth Characith, WAYWARD
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí