Až rány v srdci

Až rány v srdci

Anotace: Co znamená rudá růže ?

Sbírka: Barvy života

Rudá růže vyznání
slibuje slast nejsladšího vína,
slibuje rozkoš poznání,
slibuje vše – co láska skrývá.

Rudá růže vyznání
slibuje něhu i splněná přání…
jednou však trny poraní,
o tom teď nemáš ani zdání.

Přijímáš růži vznešenou
i štěstí, které slibuje ti,
však za čas bolest pocítíš,
až rány v srdci začnou krváceti.

Ve sladkosti vína hořkost pocítíš,
v rozkoši poznáš otupení,
něžnost se jaksi poztrácí
a láska dojde ztracení.

Tu rudou růži netrhej,
ať roste tam, kde daří se jí,
a slast vína nechutnej,
ať hořkostí tě neopojí.

Nestav své štěstí
na neštěstí druhého.
Proto netrhej růži,
která nevykvetla pro tebe,
ale nech ji tam,
kde daří se jí.
Autor Růžena Granátová, 26.07.2009
Přečteno 355x
Tipy 10
Poslední tipující: kroužek, labuť, Mbonita, Radek.oslov.Šafárik, WAYWARD, Květka Š.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Málokdo si přizná tuto pravdu. Upřímné a krásné.

14.10.2009 13:20:00 | mitulka232

Vydařené dílko.

28.07.2009 13:49:00 | labuť

...dílko jak granátové jablko ST

26.07.2009 18:55:00 | WAYWARD

Tak to je moc krásné.
Dovolila jsem si tě dát
mezi své oblíbené.

26.07.2009 18:41:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí