Ztrácím tě

Ztrácím tě

Anotace: Tuhle svou báseň mám obzvlášť ráda. Podařilo se mi v ní zachytit rozervanost své duše

Sbírka: Variace

V bouři něhy
anděl utopil svou peruť
Teď slzy výhně
fontány srdce rodí
A já poutník v dlaních oceánu
opojen závratí
náruč vztáhlou bídně
o milost tvou krásu prosím

Růži vpletl do vlasů
zkalený můj zrak
Hlubiny lásky
teď dálky mají v pěsti
Klečím
Ztrácím se pak
Duši dám v sázku
Jen na chvíli cítit
pohledů tvých hrst

V žalu radost buší
hle, jaký vtip
Sen odplouvá
Obracíš se
Počkej, mám strach
Voda, chci pít
Z kamenů perlami
noc obírá dne

Miluji
co je to za slovo
Brány dokořán
Propadám se
Peklo, už nečekej
V knihách věků stálo
půjde on sám pokořen
Ústa jejich rozdrtila mne

Ztrácím tě
Tma
Nešeptej
Vlkům luna závidí
a já mám své slunce
skrz laň na zem padlou

Autor Ori Eremos, 01.08.2009
Přečteno 704x
Tipy 3
Poslední tipující: poetická ilona, Házté
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí