Chce to změnu

Chce to změnu

Anotace: :)

Sedíme u stolu v kruhu rodiny
na stole leží čerstvé květiny
vůně a barvy vzajetí duhy
svázané květy v lehkosti stuhy.

Na bílém ubruse třpytí se pyl
na kousku talíře kus dortu zbyl
pohledy staví přes květy most
notně jsem unaven, mám toho dost.

Oči se klíží a vzniká dřímota
hlasy tu zurčí jak voda z potoka
ještě si přehrávám poslední den
radost a úsměvy jsou stále v něm.

Zítra tu bude zas všední den
starosti lítaj a dráždí jak křen
bude zas smutno až ráno vstanu
zívnou má ústa na každou stranu.

S drbáním vlasů a taky těla
pomalu dělám co ráno se dělá
Tak jako sýček v ponurém lese
rádio brumlá, zlé zprávy nese.

Všednost je mizerná, stále nás trápí
oba jsme zmatení do svých snů jatí
a tak se šinem pomalu vpřed
zas přijde den, kdy prosvitne svět.

A tak než usnu na stole s květinami
chtěl bych mít přání splněné před snídaní
tak jak dnes ulehám zítra i vstanu
krásně tě políbím na každou stranu.

Lehce tě obejmu, pohladím tváře
na tvých rtech zrudne sluneční záře
nechám tě v posteli tichounce spát
do ouška zašeptám, že tě mám rád.

Udělám snídani pro dobrý den
ty mě zas pochválíš, malinko jen
těším se na tebe až přijdu z práce
nechci už bez tebe vteřiny ztrácet.

Snad z toho snu nikdy neprocitnu
snad se té představy pomalu chytnu
začnu tak od sebe na vlastní pěst
chci něco změnit pro tebe kvést.
Autor Ďábel sám, 07.08.2009
Přečteno 410x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, deleite, Bíša, hanele m., BERYL.K, Paulín, zrrrr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pro tebe kvést veliké v srdci hmatů barev krás.

22.01.2024 17:48:12 | mkinka

Hezky napsaná.
I všedních dnů je třeba, aby jsme se těšili
na víkend.

07.08.2009 20:44:00 | Paulín

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí