6.pád

6.pád

Anotace: Proč se báseň jmenuje 6.pád? Proč to nazvat o kom o čem, když každý pády zná. Potřeboval jsem něco originálního. Toto je o dívce, kterou jsem miloval, poté nenáviděl... Měla možnost něco změnit a neudělala nic. Je tam moc symbolů a asi to nepochopíte...

Sbírka: Koho nejvíc milujem?

Potkal jsem anděla na cestě k bohu a já byl rád, že chvíli s ním být mohu. Stejnou jsem měl cestu, s sebou neprůstřelnou vestu, kráčím si to do života, všude samá rivalita. Anděl s tím nic nedělal, přestože měl moc, samé hloupé řeči, že má svých starostí dost. A já nepochopil. Proč ty jsi anděl, bílý a vznešený, když pýcha z tebe tryská, mám tě nechat na pokoji? Jseš sice hezký, moc ti to sluší, to je však jen zevnějšek, máš shnilou duši. Tak co na tobě vidím? Co asi... Božská postava a nádherný vlasy. Tvůj obličej je jako světlo v temnotě, tvé oči tím nejdražším klenotem. Neměl jsem tě nikdy potkat, neměl jsem tě nikdy spatřit, ušetřili bychom oba bolest a ty bys mě měla mnohem radši. A já bych dostal novou šanci...
Autor Virteal, 08.08.2009
Přečteno 555x
Tipy 3
Poslední tipující: malá slečna, al-pacino
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí