Ranní nostalgie..

Ranní nostalgie..

Anotace: .

Půl druhý ráno, mrholí
nábřežím se line jazz
a hvězdy se v něm utápí
kam, víno mé, napověz.

Otisky vašich letmých rtů
jsou mi letmou vzpomínkou
když hádám barvu vašich očí
a vína soudek jest mi milenkou.

Noc je sametová, ach
medová a sladká, celá vy.
Padá hvězda, snad k zemi,
kam, mi jen zasnění napoví.

Bloudím v horkých myšlenkách,
celé město dávno spí.
Jen Vltava - neklidná,
měsíc se v ní utápí.

Žalem, samotou - on rána se bojí
až slunko vyjde nad hory
sny se zatratí a rány nezahojí
že Vás více nespatří.
Autor Roger, 11.08.2009
Přečteno 368x
Tipy 10
Poslední tipující: hašlerka, Radek.oslov.Šafárik, Markéta G., Bíša, jedam, Severka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jemná nostalgie, moc hezké

17.09.2009 09:44:00 | hašlerka

povedené dílko.

29.08.2009 16:13:00 | Radek.oslov.Šafárik

ano,sametové noci končí někdy i smutně ST

14.08.2009 18:59:00 | stravla

krásně se mi četla básníče a jazz na Vltavě nemá chybu...

12.08.2009 17:40:00 | jedam

svěží, neklidná - stejně jako jazz...L.;)

11.08.2009 22:22:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí