Ráno

Ráno

Anotace: Trochu tajemná báseň s malou nadsázkou

Na mohylách a pilířích
porcelán po rozbitých talířích.
Váza modrých pomněnek
a mísa plná růměnek.

Houpající kůň v místnosti
a dopis psaný ve zlosti.
Kamenný dům bez dechu,
jen lávka vede přes řeku.

Perly z cukru se rozpouští,
jak kapka vody na poušti.
Za lesem zvony jemě zvoní,
ve vzduchu barvy léta voní.

Vůně letí oblohou,
daleko - ani ptáci tam nemohou.
Z labutích per se ztrácejí,
vločky z hromad závějí.
Autor Lenny, 11.11.2005
Přečteno 296x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí