Mé poupě

Mé poupě

Anotace: ...

Spatřila jsem poupě něžné bělostné,
nevinností zářilo jak krásný sen.
Já chtěla navždy hladit lístky překrásné,
vyčkávajíc trpělivě rozvinutí den.

Každý den jsem ho pečlivě zalévala,
pozorujíc krůpěje citů srážející se na okvětí.
Jiné květy jsem už vůbec nevnímala,
nevzhlédla jsem k němu již bez napětí.

Čekám kdy mou péči denní odmění,
ale pořád přede mnou se skrývá.
Snad nedočkám se dne kdy v květ se promění,
tak divně tajemně se na mě dívá.

Když ta zvláštní chvíle přišla konečně,
kdy se poupě v jediné minutě rozvilo.
Jen prudký vzdech vydral se ze mě bezděčně,
tak hluboce mě dlouho očekávané ranilo.

Lístky bělostné na povrchu spanilé,
jsou z vnitřní strany temně černé.
Poupě je zevnitř celičké prohnilé,
nenech se zmást,tím co je nádherné.
Autor Melfëa, 11.11.2005
Přečteno 419x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

vzpoměl jsem si na něco co jsem napsl při tvé dojemné básni :

když je radost jen skořápka
s jádrem strašného smutku
stejně jako krásná červená jabka
uvnitř plná děsivých červů

když se tvář krásně směje
a duše se uvnitř súží
jako když slunce krásně hřeje
a zároveň pálí kůži

:((

12.11.2005 10:12:00 | sköld

krásná a pravdivá...

12.11.2005 10:09:00 | Manik

dnes druhá, co zde čtu, a co mě velmi rozesmutněla, bohužel pravdivá, jinak ale není co dodat, jasná 100!

12.11.2005 08:41:00 | Kubino 2

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí