Lullaby

Lullaby

Anotace: Toto je jedna napsaná pred nekolika lety, jedna z mych oblibenych. Ukolébavka pred spanim.

Černá tma za okny procítá,
na chodník noční film promítá,
vyplula na nebe palačinka-Luna,
hvězdiček kolébka náhle je plná.

Prázdnota nabízí ruku,
naslouchám němému zvuku
tvých virtuálních šlépějí
ve vzpomínkách mých závějí.


Pár hodin pobaví mne sen
(schová se, když přijde den),
tělem i duší mi prokvétá.
V noci jsem princezna zakletá.

Když živá voda probudí den,
ohýnek stále je zapálen,
ohřeje v srdci mém věčnou lásku,
ty vezmeš ji v sad svůj na procházku.

Z hlíny jí vtiskneš tvary těl,
kolem nichž prsten se zablyštěl
ze stříbrné nitě budoucnost utkaná
"navždycky, napotom, napořád" nazvaná...

Zamžený měsíc ztěžklý sněním
vesmírnou cestou za sluncem se kutálí,
unaven mátožným nočním bděním
odnese mé snové příběhy do dáli.
Autor northcarolina, 19.08.2009
Přečteno 373x
Tipy 10
Poslední tipující: jedam, Házté, Zasr. romantik, nejsembásník, Kars, Tacca
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo jíbí a to tak že moc...

23.08.2009 13:03:00 | jedam

hezká ukolébavka před spaním ST.

19.08.2009 14:26:00 | Acham

Je skvělá, ale asi hodně stará. Vím, že už takto nepíšeš, je to moje parketa
ST

19.08.2009 12:15:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí